Sebacia – de nieuwe acneprocedure

Sebacia is een medisch en dermatologisch bedrijf van Amerikaanse origine. Het bedrijf is toegewijd aan het ontwikkelen van effectieve technologieën om acne te behandelen. In samenwerking met universitaire onderzoekers en klinisch artsen ontwikkelde Sebacia een gepatenteerde technologie, waarbij gouden microdeeltjes met een massage apparaat in de (gezichts)huid worden gemasseerd. Vervolgens worden de deeltjes met een laser verwarmd, waardoor de talgklieren krimpen naar een normaal formaat en hierdoor minder talg produceren. Klinische studies tonen aan dat behandelingen met deze technologie significante resultaten leveren en acne drastisch (en langdurig) wordt verminderd. Sebacia kan daarmee een alternatief zijn op bestaande acnebehandelingen en op het gebruik van acnemedicatie.

Resultaten
Na 12 weken is een verbetering van zo’n 70% t.o.v. de nulmeting zichtbaar. Onderzoeksgegevens laten bovendien zien dat een verbetering van 80% t.o.v. de nulmeting zichtbaar is na 6 maanden. Naast deze positieve resultaten onderscheidt een Sebacia behandeling zich door:

  • Efficiëntie: er zijn slechts 3 behandelingen nodig van 30-45 minuten. De eerste resultaten zijn zichtbaar binnen 2-3 maanden (het uiteindelijke resultaat is zichtbaar binnen 6 maanden).
  • Langetermijneffecten: afhankelijk van de huid en huidconditie kan de acne voorgoed wegblijven. Wanneer sprake is van resterende acne, kan de treatment herhaald worden.
  • Comfort: behandeling kan zonder verdoving uitgevoerd worden en is relatief comfortabel (qua comfort vergelijkbaar met een dermatologische laserbehandeling).
  • Veiligheid: de behandeling is veilig (er werden geen significante bijwerkingen geconstateerd in onderzoek onder meer dan 1.600 behandelingen),en zorgt er mogelijk voor dat acnemedicatie en antibiotica (inclusief de bijwerkingen daarvan) vermeden kunnen worden.

Sebacia zit nu in en pilotfase en zal naar verwachting maart 2019 beschikbaar zijn. 

Aanvullende informatie over Sebacia is te vinden op de website van Sebacia. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met ons kantoor op telefoonnummer +31(0) 162 74 44 44 of via het contactformulier. Wij helpen u graag.