Sebacia voor de behandeling van acne

Acne is de medische term voor (jeugd)puistjes en is alom bekend. De aandoening van de huid zorgt voor rode blaasjes, bultjes of puistjes op plaatsen waar de meeste talgklieren zich bevinden. Acne kan voorkomen op het gezicht, in de nek, in de hals, op de schouders, op de borst, op een gedeelte van de bovenarmen en rond de billen. Hoewel de aandoening niet zozeer schadelijk is, kunnen de klachten die ontstaan voor veel problemen en ongemakken zorgen.

acne sebacia middelen

Bij wie komt acne voor?

Bij een groot deel van de mensen in de puberteit komt acne voor, waarbij ongeveer 85% van de adolescenten er last van heeft. Meestal verdwijnt de acne voor het 25e levensjaar, maar een klein percentage kan blijvende klachten ondervinden. Acne blijft altijd goedaardig en vormt dus weinig risico. Echter, door de zichtbaarheid en de plaatsen op de huid waar de acne voorkomt, kan acne emotionele en psychosociale problemen veroorzaken.

Acne wordt veroorzaakt door drie factoren:

  • Overmatige olieproductie;
  • Vuil dat de poriën verstopt;
  • Woekering van bacteriën.

Wat kun je zelf doen tegen acne?

Het allerbelangrijkste is dat je de puistjes niet zelf uitknijpt. Bij het uitknijpen of drukken druk je de talg niet alleen naar buiten, maar ook naar binnen. Hierdoor ontstaan er onderhuids nog meer risico’s op ontstekingen of littekens.

Zonnebanken met acne wordt niet aangeraden. Hoewel de klachten in het begin wat kunnen verminderen bij het gebruik van een zonnebank, wordt de huid later vaak meer vatbaar voor acne. Ook het gebruik van make-up kun je beter wat beperken. Smeer de make-up vooral niet te dik op het gezicht, aangezien deze de puistjes kunnen verstoppen. Ook kun je beter niet te vette producten gebruiken. Verwijder make-up altijd met een reinigende lotion voor het slapengaan.

Het gebruik van een lotion of crème kan ook voor verlichting van de klachten zorgen. Deze middelen proberen de bacteriegroei af te remmen en voorkomen het ontstaan van ‘mee-eters’. Vooral bij lichtere vormen van acne kan dit vaak voldoende zijn. Maar ook bij hevigere varianten kan een zalf voor een welkome verlichting zorgen.

De huid blijven reinigen bij acne

Aangezien acne ontstaat door een verstopping van ingedroogde talg in de huid, is het verstandig om de huid dagelijks te reinigen Door het te reinigen gaan de poriën openstaan en wordt de kans op verstoppingen minder. De huid zal ook gladder aanvoelen.

De acneprocedure van Sebacia

Voor de behandeling van acne is er de nieuwe praktijk procedure Sebacia. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de unieke Sebacia Gold Microparticles en een medische laser. De procedure heeft als doel om de klieren en poriën die een rol spelen bij het ontstaan van acne te verkleinen.

Tijdens de procedure, die meestal bestaat uit drie sessies, worden de Sebacia Microparticles in de poriën afgegeven. Met een dermatologische ontharingslaser worden vervolgens de gouden microdeeltjes verwarmd. Deze procedure heeft geen verdoving nodig en pakt de acne aan bij de onderliggende oorzaak. De warmte is gericht op de klieren en poriën en is bedoeld om het uiterlijk van de huid te verbeteren.

sebacia laser gouden microdeeltjes

Meer aanvullende informatie over Sebacia is te vinden op de website van Sebacia. Uiteraard kunt u ook contact opnemen met ons kantoor op telefoonnummer +31(0) 162 74 44 44 of via het contactformulier. Wij helpen u graag.