Permanent ontharen met een laserbehandeling

Wanneer iemand last heeft van ongewenste haargroei, dan kan dit het dagelijkse leven erg belemmeren. Je kunt je sneller onzeker voelen en veel tijd kwijt zijn aan kijken of anderen jouw haargroei opmerken. Voor deze problemen bestaat een simpele oplossing: permanent ontharen door middel van een laserbehandeling.

ontharen met laser GentleLASE

Hoe werkt ontharen met een laserbehandeling?

Tijdens de behandeling met de laser worden de haren zeer kort verhit. De haren en haarzakjes absorberen de energie van de laserstraal, waardoor de huid eromheen intact blijft. De energie van de laser zet zich om in warmte. Dit vernietigt niet alleen de haren, maar ook de haarzakjes onder de huid. Hierdoor komen de haren niet meer terug na de behandeling.

De behandeling is vrijwel pijnloos, de Candela GentleLASE Pro-U, GentleMax Pro en GentleYag Pro-U lasers gebruiken een speciaal verkoelingssysteem. Tijdens de behandeling verlaagt de laser de temperatuur van de huid, waardoor je er weinig van voelt.

De haarzakjes die worden vernietigd tijdens de behandeling, bevinden zich in de groeifase. Aangezien er drie fases zijn in de haargroei, zijn meerdere behandelingen nodig. De meeste mensen hebben genoeg aan vier tot acht behandelingen.

Voor welk type huid werkt permanent ontharen met een laser?

Voor de lichte huid is een Alexandriet laser zeer geschikt. Deze laser verwijdert niet alleen de donkere haren, maar ook de fijnere haren. Voor een donker huidtype wordt gebruik gemaakt van een diode Nd:YAG laser voor een soortgelijk effect.

Voordat de huid kan worden behandeld, is het belangrijk dat de huid goed geschoren wordt. Om de huid veilig te behandelen is het belangrijk dat u gedurende 4 weken voor en na de laser behandeling uit de zon blijft. Gebruik ook geen producten die de huid kleuren, zoals een spray tan.

Wat kan ik verwachten na het ontharen met een laser?

Soms kan de huid na een laserbehandeling nog wat tintelen. Dit gaat vanzelf over. Tot enkele uren na de behandeling, kan de huid nog wat gezwollen of rood zijn. In een enkel geval duurt dit nog een paar dagen. Ook dit trekt weer weg.

De huid mag gekoeld worden na de behandeling. Gebruik eventueel een verkoelende of helende zalf voor een verzachtend effect, zoals het Enriched Firming Mask van Epionce. Indien je na de behandeling naar buiten gaat, smeer dan altijd een crème op met een SPF met minimaal factor 30. Doe dit gedurende vier weken vóór en na elke behandeling.

Na tien tot veertien dagen vallen de behandelde haren uit en bent dan even haarvrij. Na ongeveer vier tot zes weken komt weer een nieuwe haargroeicyclus, en heeft u een nieuwe behandeling nodig.

Wat zijn de resultaten na het permanent ontharen met een laser?

Na elke behandeling merk je resultaat en worden haren verwijderd. De meeste mensen hebben aan vier tot acht behandelingen voldoende om van de ongewenste haargroei af te zijn. Deze behandelingen vinden elke vier tot zes weken plaats en worden uitgevoerd door een professional.

Overweeg je permanente ontharing, ga dan op zoek naar een specialist met kennis en de juiste apparatuur. Voor de beste resultaten adviseert Dalton Medical de GentleLase Pro-U, Gentle Yag Pro-U en GentleMax Pro lasers van Syneron Candela. Deze lasers zorgen door het efficiënte koeling systeem voor een aangename behandeling en beschermen de huid. De specialist kan je uitgebreid advies geven.

De GentleLase Pro-U is het meest geschikt voor de behandeling van lichte huidtypes. De GentleYag-Pro-U is het meest geschikt voor de behandeling van donkere huidtypes.
De Gentle Max Pro is geschikt voor alle huidtypes.