Feiten & Fabels over acne

Feiten en fabels over acne

Op het web wordt van alles geschreven over acne. Maar lang niet alles is waar! Wij zetten de belangrijkste fabels en feiten voor je op een rijtje:

Door het gebruiken van make-up kunnen puistjes erger worden
Feit! Acne komt van binnenuit. Maar toch kan make-up acne wel verergeren. Reinig je huid daarom goed na het gebruik van make-up. Als je dit niet doet kunnen je poriën verstopt raken waardoor je puistjes zou kunnen krijgen. Heb je acne en wil je graag make-up gebruiken? Kies dan voor minerale make-up.

Het is het beste om je puistjes niet zelf uit te knijpen
Feit! Je kunt je huid beschadigen door je puistjes zelf uit te knijpen. Daarom is het beter om er van af te blijven. Puistjes komen door overproductie van je talgklieren, dus je schiet er niet zoveel mee op om dat ene puistje uit te knijpen. Je kunt beter iets doen aan de oorzaak van puistjes, zoals de Sebacia behandelingen waarbij de productie van de talgklieren wordt aangepakt.

Tandpasta helpt om puistjes te verminderen
Fabel! Tandpasta kan juist zorgen voor meer puistjes doordat er zeep in zit.

Acne verdwijnt door de zon
Fabel! Je huid kan uitdrogen waardoor het lijkt alsof je acne even minder wordt. Maar niets is minder waar. Je puistjes kunnen na een tijdje juist erger worden.

Acne is besmettelijk
Fabel! Acne ontstaat door de bacterie P.Acnes en overproductie van je talgklier. Daarmee is de kans op besmetting minimaal.

Een goede behandeling kan helpen om van acne af te komen
Feit! Er bestaan verschillende manieren om acne drastisch te verminderen. Bijvoorbeeld het Sebacia traject. In slechts 3 behandelingen kan acne behandeld worden met behulp van gouden microdeeltjes en medische laser.

Een professional kan helpen om een egale acne vrije huid te krijgen. Klik hier voor een expert op acne gebied bij jou in de buurt.