De ongekende populariteit van de tattoo

Anno 2018 zijn tattoos mateloos populair. Van een vlindertattoo op het linker bovenbeen tot een complete sleeve met allerlei symbolen en referenties, het wint nog altijd aan populariteit. Medio 2017 meldde het Rijksinstituut van Volksgezondheid en Milieu dat het aantal tattooshops in acht jaar tijd is gestegen van 446 naar 1.194 en dit aantal lijkt voorlopig niet af te nemen.

tattoo laten plaatsen

Tattoo trends en gevolgen

In de Verenigde staten werd in het voorbije jaar voor 1,6 miljard dollar aan tattoos geplaatst en één op de twee millennials heeft op zijn minst één tattoo. De verwachting is dat dit aantal in het komende decennium nog verder zal groeien. Deze toename in tattoos gaat gepaard met een voorkeur voor kwaliteit: geïnteresseerden zijn bereid meer te betalen voor maatwerk, wat niet altijd goedkoop is.

Tattoos zijn niet altijd zonder problemen. De inkt kan zorgen voor een allergische huidreactie, met vervelende irritaties tot gevolg. De klachten hoeven niet meteen op te treden: zelfs na enkele maanden of jaren kunnen deze ontstaan. De inkt en tinten waaruit de klachten ontstaan zijn bijna uitsluitend rood. Het VUmc in Amsterdam is in 2017 gestart met de eerste tattoopoli van Nederland.

Tattoos laten verwijderen

Naast de voorkeur voor kwaliteit is er ook nog een andere trend merkbaar. Het komt regelmatiger voor dat een klant de geplaatste tattoo weer wil laten verwijderen. Waar voorheen dit alleen mogelijk was door de tattoo te overschilderen, is het al langer mogelijk om dit via een cosmetische ingreep te laten doen. Deze behandelingen waren vaak echter intensief en duur, mede door het aantal sessies dat nodig was per behandeling.

De vooruitgang in de technologie zorgt ervoor dat de behandelingen beter kunnen worden uitgevoerd. Het aantal sessies per behandeling wordt met de juiste apparatuur sterk verminderd en ook het resultaat wordt aanzienlijk verbeterd. Waar met oudere apparatuur de contouren van een eerder geplaatste tattoo duidelijk zichtbaar bleven, is het via laserbehandeling nu mogelijk om een tattoo vrijwel volledig te laten verdwijnen.

Laserbehandelingen voor het verwijderen van tattoos

Bij deze behandeling wordt gebruik gemaakt van een laser, die via korte flitsen van een fractie van een seconde laserpulsen afvuurt op het pigment van de tattoo. Hierbij worden de pigmenten van de tattoo zeer secuur geraakt en zo vernietigd of vergruisd. Het is wel belangrijk dat deze machine wordt bediend door een specialist. Daarnaast geldt ook voor deze apparaten dat kwaliteit erg belangrijk is.

PicoWay laserapparatuur

foto: met dank aan www.davidnjoo.nl

De PicoWay is een laserapparaat dat door middel van zeer korte hoge energie pulsen van 300-500 picoseconden (drie tot vijf miljardste van een seconde) op de tatoeage in de huid wordt gericht. Door middel van een foto akoestisch effect verpulvert deze laser de pigmenten van de tattoo. De PicoWay verlaagt het aantal benodigde behandelingen aanzienlijk en ook het effect op de huid is veel beter dan bij andere lasermachines. Het ongemak gedurende en na de behandeling is een stuk minder. De machine is zeer geschikt voor het verwijderen van pigmenten, onregelmatigheden en ouderdomsverschijnselen. Het apparaat is in staat om te opereren op de golflengtes 532nm, 785nm & 1064nm.

Dalton Medical levert De PicoWay aan de professionele markt. Het assortiment bevat naast de PicoWay diverse andere soorten laserapparatuur die voor deze behandelingen te gebruiken zijn. Voor advies over welk laserapparaat het meest geschikt is voor uw klanten, kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze medewerkers.

Dit artikel is gebaseerd op een artikel uit Express Business.