Alexandrite Laser

Wat is een Alexandrite laser?
Sinds enige tijd zijn er Alexandrite (anderen schrijven het ook als Alexandriet) lasers op de markt. Dit is een laser met een lage golflengte die daardoor goed ingezet kan worden bij lichtere huidtypes.

De Gentlease Pro-u Alexandrite laser
Wij zijn Dalton Medical en wij leveren chirurgische en cosmetische laserapparatuur aan professionals. Uiteraard hebben wij ook een kwalitatieve Alexandriet laser in ons assortiment, namelijk de GentleLase Pro-U van Candela Medical. Deze laser werkt met een golflengte van 755nm. Een diode laser heeft een golflengte van 810nm en een Nd:YAG laser een golflengte van 1064nm. De Alexandrite laser heeft t.o.v. de diode & andere lasers een lagere golflengte, waardoor deze een goede reactie geeft op kleur in de huid. Door de extreem hoge absorptie is de Alexandrite laser alleen geschikt voor lichtere huidtypes, I – III (maximaal IV).

Alexandrite laser voor ontharen
Voor de lichte huidtypes is de Alexandrite laser de meest geschikte laser, omdat er genoeg pigment absorptie is om ook de dunne en lichtere haren goed te kunnen behandelen. Hoe hoger de golflengte van een laser, hoe moeilijker het is om dit haar- en huidtype te behandelen. De Alxandrite laser is daarin daarom nog altijd de nummer 1.

Alexandrite laser voor pigment
De Alexandrite laser is zeer geschikt om ouderdomsvlekken, zonbeschadiging en bepaalde pigmentvlekken te verwijderen. Dit komt omdat de 755nm golflengte het pigment in de epidermis en/of bovenste huidlaag het allerbeste kan zien. Ook voor deze behandeling geldt haar- en huidtypes I-III (maximaal IV).

Alexandrite laser voor vasculaire indicaties
De Alexandrite laser heeft enige absorptie in bloed, waardoor het eventueel mogelijk is om vaten in bijvoorbeeld het gelaat te behandelen. Omdat bloed en vaten dieper in de huid liggen is een laser met een hogere golflengte, zoals een Nd:YAG laser (GentleYag Pro-U & GentleMax Pro), soms geschikter. Met de GentleYag Pro-U of GentleMax Pro Nd:YAG laser is het mogelijk om beenvaten en ook dieperliggende vaten op het lichaam te behandelen.

Contact opnemen
Wil je onze Alexandrite laser (https://daltonmedical.nl/alexandrite-laser/) bestellen of heb je vragen over de laser? Laat dan een berichtje achter op onze contactpagina!